Program

Hvor?

Sola Strand Hotell, Stavanger

Når?

11.-13.mars 2024

Påmelding?

Trykk her for å se årets presentasjoner fra de ulike foredragsholderne.

Mandag 11.mars

  • Program (Klikk for å utvide)

    Kurs
    Praktisk kurs – myk rødkittost (eng) v/Patrick Anglade og Lise Brunborg på Stavanger Ysteri (maks 12 deltagere)
    09.00-14.00: Kurs inkl.lunsj
    14.15-14.45: Felles avgang med private biler til Sola Strand Hotell

    Teorikurs – Kulturer (eng) v/Insa Petersen på Sola Strand Hotell
    Felles lunsj: 11.30-12.30
    Del 1 mandag kl. 12.30-15.30 og del 2 onsdag kl. 13.00-15.00

    Teorikurs – Prøvetaking og mattryggleik v/Ragnhild Nordbø på Sola Strand Hotell
    Felles lunsj: 11.30-12.30
    Del 1 mandag kl. 12.30-15.30 og del 2 onsdag kl. 13.00-15.00

    Fellesprogram – Rygekongen
    15.30-16.00: Bakst, kaffe, te
    16.00-16.30: Registrering
    16.30-16.40: Åpning Ostesymposium 2024
    16.40-17.20: Lokalmat inn i fremtiden v/Mikael Forselius
    17.20-17.40: Visning av “Den siste ostemaker”
    17.40-17.55: Gladmat og Matstrategi for Rogaland Fylkeskommune v/Maren Skjelde
    17.55-18.00: Fellesbilde
    18.00-18.45: “Melkefett, et dykk i debatten” v/Simon Erling Nitter Dankel UIB eller Forberede Ostesymposiets ostebuffèt
    19.30-20.00: Ostesymposiets ostebuffèt presenteres i Mountroyalsalen
    20.00-22.00: Middag serveres i Mountroyalsalen/Sverresalen

Kurs
Praktisk kurs – myk rødkittost (eng) v/Patrick Anglade og Lise Brunborg på Stavanger Ysteri (maks 12 deltagere)
Mandag kl. 09.00-14.00 
14.15-14.45: Felles avgang med private biler til Sola Strand Hotell

Teorikurs – Kulturer (eng) v/Insa Petersen på Sola Strand Hotell
Del 1 mandag kl. 12.30-15.30 og del 2 onsdag kl. 13.00-15.00

Teorikurs – Prøvetaking og mattryggleik v/Ragnhild Nordbø på Sola Strand Hotell
Del 1 mandag kl. 12.30-15.30 og del 2 onsdag kl. 13.00-15.00

Fellesprogram – Ellens Utsikt
15.30-16.00: Bakst, kaffe, te
16.00-16.30: Registrering
16.30-17.00: Åpning og visning av “Den siste ostemaker”
17.00-17.40: Oster i tidens smak – På sporet av de norske ur-ostene v/Annechen Bahr Bugge
17.40-17.55: Gladmat og Matstrategi for Rogaland Fylkeskommune v/Maren Skjelde
17.55-18.00: Benstrekk
18.00-18.45: “Melkefett, et dykk i debatten” v/Simon Erling Nutter Dunkel UIB eller Forberede Ostesymposiets ostebuffèt (maks 10 deltagere)
19.30-20.00: Ostesymposiets ostebuffèt presenteres i Mountroyalsalen
20.00-22.00: Middag serveres i Sverresalen

Tirsdag 12.mars

  • Program (Klikk for å utvide)

    07.00: Morgenbad sjø og/eller SPA (oppmøte i resepsjonen)
    07.00-08.30: Frokost

    Parallellprogram – Rygekongen

    09.00-17.00 Erfaringssamlinger og småforedrag
    10.00-16.00 Leverandørmesse i vrimleområdet ved Rygekongen. Aktører som kommer: Bjørklund 1925, IMCD GroupStiftelsen Norsk MatDigital Etikett AS, Fjøssystemer, Matcompaniet, Oluf Lorentzen

    Parallellt med leverandørmessa er det mindre samlinger hver hele time i tillegg til kurs før og etter lunsj. Man kan kun velge èn parallellsesjon per tidpunkt i påmeldingsskjemaet.

    Parallellsesjon 1 kl. 09.00

    Rom 1: Kl. 08.30-12.40: Teorikurs (eng) – Modnet kremost v/Patrick Anglade
    Rom 2: Mageroster og historien bak v/Helge Gudheim
    Rom 3: Erfaringsutveksling – Regulering av modningsrom v/Pascale Baudonnel
    SPA (badstu, basseng)

    Parallellsesjon 2 kl. 10.00

    Rom 1: Kl. 08.30-12.40: Teorikurs (eng) – Modnet kremost v/Patrick Anglade. Må velges hvis kurs er valgt på parallellsesjon 1.
    Rom 2:  Hvilket oster savner vi i markedet? v/Christoffer Berve fra Matcompaniet
    Rom 3: Pultostnettverket og beskyttet betegnelse v/Sigurd Avdem
    Vrimlearealet: Snakke med utstillere
    SPA (badstu, basseng)

    Parallellsesjon 3 kl. 11.00
    Rom 1: Kl. 08.30-12.40: Teorikurs (eng) – Modnet kremost v/Patrick Anglade. Må velges hvis kurs er valgt på parallellsesjon 1.
    Rom 2: Kulturer som hindrer smørsyre v/Mikkel Gulman Madsen IMCD
    Rom 3: Erfaringsutveksling: Saltlake – trygghet, verdier, listeriafare, andre farer, sikkerhet v/Pascale Baudonnel
    Vrimlearealet: Snakke med utstillere
    SPA (badstu, basseng)

    Parallellsesjon 4 kl. 12.00
    Rom 1: Kl. 08.30-12.40: Teorikurs (eng) – Modnet kremost v/Patrick Anglade. Må velges hvis kurs er valgt på parallellsesjon 1.
    Rom 2: Workshop – lag pressemappe for ditt ysteri med bilder og informasjon v/Lise Brunborg
    Rom 3: Erfaringsutveksling: Tekniske løsninger/praktisk bygging av ysteri v/Jarle Rueslåtten v/Rueslåtten Ysteri
    Vrimlearealet: Snakke med utstillere
    SPA (badstu, basseng)

    LUNSJ: 13.00-14.00

    Parallellsesjon 5 kl. 14.00
    Rom 1: Kl. 14.00-17.00: Workshop: Hvordan nå mitt marked? v/Camilla Ødegård 
    Rom 2: “Micronutrient-transport to immune cells by whey proteins: A missing link to health and immune resilience” v/Franziska Roth-Walter, University of Vienna (digitalt på engelsk)
    Rom 3: Ta med din nye ost og få den vurdert ift kvalitet og salgspotensiale v/ Pascale Baudonnel/Norsk Gardsost, Katharina Sandberg Lund/Tine og Svein-Erik Backlund/Oluf Lorentzen
    Vrimlearealet: Snakke med utstillere
    SPA (badstu, basseng)

    Parallellsesjon 6 kl. 15.00
    Rom 1: Kl. 14.00-17.00: Workshop: Hvordan nå mitt marked? v/Camilla Ødegård. Må velges hvis du har valgt workshop i parallellsesjon 5
    Rom 2: Erfaringsutveksling: Steikeost v/Lise Brunborg
    Rom 3: Gammelostnettverket v/Turid Nordbø
    Vrimlearealet: Snakke med utstillere
    SPA (badstu, basseng)

    Parallellsesjon 7 kl. 16.00
    Rom 1: Kl. 14.00-17.00: Workshop: Hvordan nå mitt marked? v/Camilla Ødegård. Må velges hvis du har valgt workshop i parallellsesjon 5
    Rom 2: Løype – mikrobiell versus animalsk. hva er forskjellen? v/Insa Petersen
    Rom 3: Ta med din nye ost og få den vurdert ift kvalitet og salgspotensiale v/Petter Bjørgan/Stiftelsen Norsk Mat og Christoffer Berve fra Matcompaniet
    SPA (badstu, basseng)

    Parallellsesjon 8 kl. 16.45
    Rom 1: Kl. 14.00-17.00: Workshop: Hvordan nå mitt marked? v/Camilla Ødegård. Må velges hvis du har valgt workshop i parallellsesjon 5
    Rom 2: Handtverksyster fagskula – fremtidens fagmiljø v/Tim Reidar Stenberg v/Hol Ysteri
    Rom 3: Ta med din nye ost og få den vurdert ift kvalitet og salgspotensiale v/Ragnhild Nordbø og Svein Erik Backlund/Oluf Lorentzen
    SPA (badstu, basseng)

    17.00-19.00: Pause
    19.00: Festmiddag i Rygekongen

Onsdag 13.mars

  • Program (Klikk for å utvide)

    07.00: Morgenbad sjø og/eller SPA (oppmøte i resepsjonen)
    07.00-08.30: Frokost

    Fellesprogram – Ellens Utsikt

    08.30-09.00: Registrering årsmøte
    09.00-11.00: Årsmøte Norsk Gardsost (for medlemmer)
    11.00-11.15: Pause
    11.15-11.30: Fra Ystebui til Underdalsbui v/Geir-André Gilbu
    11.30-11.50: Kunngjøringer
    11.50-12.00: Felles avslutning
    12.00-13.00: Lunsj
    13.00-15.00: Del 2: Teorikurs – Kulturer v/Insa Petersen (eng)
    13.00-15.00: Del 2: Teorikurs – Prøvetaking og mattryggleik v/Ragnhild Nordbø
    13.00-16.00: Workshop: Hvordan nå mitt marked? v/Camilla Ødegård

Meld deg på